Arnhem CS

Theater de Plaats ‘Arnhem CS’

Organisatie: Theater de Plaats

Choreograaf: Noura Rezgui

Dansers: Bengt Range, Bilal Bachir, Enrico Meijer, Chander van Daatselaar, Jurgen Hierck, Davide Andrea Calabrese en Bas Bauer

Componist: Tutor Rutjes

 

Ook dit jaar heb ik mee mogen werken aan de uitvoering van Arnhem CS met Theater de Plaats organiseert muziek theater op locatie, zo heb ik via dit theater al eerder gedanst in Wijk van Verschuer en Stroom van de Waal.

De uitvoering van Arnhem CS is mijn derde project waar ik aan meewerk bij Theater de Plaats. Het is altijd een geweldige ervaring om samen met Theater de Plaats te werken, omdat ze geweldige locaties kiezen voor hun producties. Ook bij deze productie zijn er weer nieuwe uitdagingen waar je als danser mee geconfronteerd wordt. Het is een buitenlocatie op Arnhem CS, namelijk bij de trolleybussen. De bussen rijden af en aan dat is opletten en oppassen dat je tijdens een dansbeweging niet een bus of een reiziger raakt. Ook tijdens de voorstellingen en repetities kwamen we er achter waar we als dansers rekening mee moesten houden en wat aangepast moest worden. Zo was er een probleem met onze schoenen, die waren te glad voor de acrobatische bewegingen op schuine muren. Er waren problemen met geluid wat opgelost moest worden. Ook hadden we problemen met hangjongeren/skaters die aan onze geluidsboxen zaten. Daarbij kwam kijken dat we regelmatig last van regen hadden, hierdoor werden sommige gedeeltes waar we op moesten klimmen of dansen er glad. Door de gladheid vielen er paar dansers tijdens de voorstelling, één danser viel dermate erg dat hij de volgende dag niet mee kon dansen. Hierdoor moest de groep aanpassingen maken in het stuk zodat het niet leek dat er een danser gemist werd. Aan mij werd gevraagd die op te vangen.

Omdat er zo veel dingen op een CS gebeuren, moesten we zeer oplettend zijn. Bij de ene voorstelling dans je de sterren van de hemel en bij de andere voorstelling gaat er van alles fout omdat er mensen in de weg lopen, en daardoor je een beweging kan niet afmaken of een beweging moet overslaan, omdat je anders de persoon raakt. Hierdoor vind ik wel dat het altijd een uitdaging blijft. De dans blijft misschien wel het zelfde maar de omgeving waarin je danst verandert continue; de bussen komen en gaan en de mensen die de trein willen halen of net uit de trein uitstappen zijn er nooit op de zelfde tijd of in de zelfde hoeveelheid. Zo hadden we een keer dat het hele plein bijna vol stond met toeschouwers zodat we bijna geen ruimte meer hadden om te dansen en de volgende dag waren er bijna geen reizigers en hadden we genoeg dansruimte.

Ik kijk weer uit naar een volgende productie van Theater De Plaats…..

Never a dull moment !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *