Eindvoorstelling Leerjaar 1 Fontys Hoge School Voor De Kunsten

 

Ammonites

Choreograaf: Andrea Beugger

Assistent Choreograaf: Piet van Dycke

Dansers: Chander van Daatselaar, , Anne Roeper, Leanne Hekkert, Celina schröter, Amber van Essenveld en Phapbi Ngo

Componist: Sebastian Schatz

Ik heb de kans gekregen om met Andrea Beugger samen te werken als een danser. Van april tot juni hebben we gewerkt aan de choreografie. Elke repetitie begonnen we renend door de studio met balletjes over te gooien om ons meer met elkaar te verbinden. Hierdoor voelde we elkaar beter aan. Ze werkte graag met onze ideeën, zo mochten we solo’s en frases maken. Ze wilde graag ons als persoon laten zien, daarom had iedereen ook een solo in het stuk.

We dansten het stuk altijd met de klok mee. Ammonites ging over het beest in jou,

 

Cluster #19: Hominis Sensate

Choreograaf: Marc van Loon

Dansers: Leanne Hekkert, Chander van Daatselaar, Anaïs Timmerman, Roan Kasanmonadi, Ornella Prieto, Amber van Essenveld, Summer Engels, Laila van der poel, Phapbi Ngo, Izah Jeandelle, Emy Mortier, Anne Roeper, Kris Mikaîl Adem, Anneleen Nickmans, Linde Rongen, Jetske Grutterink, Celina schröter, Mo Zarella en Jet van de Geest

Ik heb ook de kans gekregen om met Marc van Loon samen te werken als een danser. Van april tot juni hebben we gewerkt aan de choreografie. hij werkte graag met improvisatie, vanuit daar gingen we materiaal vast leggen. Zo mochten sommige inclusief ik een frase maken en aanleren aan de andere dansers.

 

We waren helemaal nat aan het begin van het stuk, witte dunne stof als jurk. De choreografie ging over dat je in een kamer zit bij 2×2 en dat mensen wel jou kunnen zien maar jij hun niet. We hebben ook gewerkt met zaklampen zodat het publiek het effect ook zag van het 2×2 kamertje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *